Kouzlo rybaření


Pepřenky

Vhodné ryby cca2kg (plotice,tloušti,cejni.)Ryby očištěné nafiletujeme a nakrájíme na kostičky nebo na proužky.vložíme do cedníku a důkladně propereme pod tekoucí vodou a necháme odkapat.Ryby dáme do mísy a posypeme asi pěti polévkovými lžícemy soli a důkladně promícháme.Nasolené ryby necháme asi hodinu odležet mezi tím si připravýme nálev.Ocet asi 3deci a vody 3/4l voda musí být převařená.Do vlažného nálevu přidáme jednu lžíci soly a dvě lžíce cukru,celý pepř,nové koření a bobkový list a dobře rozmícháme.Odležené ryby znovu propereme a necháme odkapat,ryby vložíme do uzavíratelné nádoby a zalejeme nálevem (studeným)uzavřeme a necháme v lednici asi 4až 5 dní.Kosti musí být změklé procedíme necháme odkapat.Nakrájíme asi 6 cibulí přidáme sterilovanou zeleninu s obsahem :mrkev,hrášek,okurka,zelí.Vše smícháme posypeme pepřem a zalijeme připraveným nálevem :složení:ocet1dcl,olej asi 5 polévkových lžic,2dcl vody,cukr 3 polévkové lžíce a sůl 1,5polévkové lžíce pepř dle chuti.Vše důkladně promícháme a necháme odležet asi dva až tři dny v lednici.