Kouzlo rybaření


Recepty : posílejte nám vaše recepty rádi je vyzkoušíme a uveřejníme.

 


Diskusní téma: Recepty

Datum: 23.11.2009

Vložil: Luboš

Titulek: Pečený candát s pikantní krustou

Suroviny:200g candáta,lžička másla,0,2l bílého vína,sůl,pepř,citrónová šťáva,rostlinný olej,30g mladé cibulky,30g čerstvé papriky,20g oliv petrželová nať
Postup:Porce candáta stáhneme z kůže,nasolíme,okořeníme pepřem,pokapeme citrónovou šťávou a necháme na dvě hodinky odležet v chladničce.Připravíme krustu-najemno nakrájené žampiony,cibulku,papriku a olivy zpěníme na oleji,přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a zlehka osmahneme.Odležené porce candáta opečeme z obou stran,potom podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka.Poté klademe na talíř a na hotovou rybu přidáme hotovou krustu.Jako vhodnou přílohu můžeme použít různě připravené brambory nebo světlé pečivo.

—————

Datum: 23.11.2009

Vložil: Luboš

Titulek: Rybí špíz se žampiony

Suroviny:4 plátky rybího filé,1 stroužek česneku,8 menších žampionů,1-2 chilli papričky,1 lžíce oleje,špetka cukru,1 lžička citrónové šťávy,2 vejce,hladká mouka
Postup:Plátky filé rozmrazíme a osušíme.Žampiony oloupeme a rybu nakrájíme na stejně velké kousky.Česnek oloupeme a nastrouháme.Chilli papričky omyjeme,odstraníme zrníčka a nakrájíme najemno.V misce smícháme česnek,papričky.olej,cukr a citrónovou šťávu.Směsí potřeme kousky filé a žampiony a necháme přibližně 20 minut odležet.Připravíme si špejle a střídavě napichujeme žampiony a rybu.Poté obalujeme v mouce.Smažíme na pánvi s dostatečným množstvím oleje cca 5 minut z každé strany.

—————

Datum: 20.10.2009

Vložil: Luboš

Titulek: Kapr podle pánů z Rožmberka

https://www.trebonskykapr.cz/video-kapr-podle-panu-z-rozmberka

—————

Datum: 10.08.2009

Vložil: Luboš

Titulek: Smažené medailonky ze sumce v surovinném těstíčku s citrónovou omáčkou a dušenou brokolicí

Suroviny:200 g sumce,1 ks vejce,100 g hladké mouky,0,1 dcl mléka,50 g sýru eidam,0,1 dcl bílého vína,2 g soli,100 g oleje,150 g brokolice
Omáčka:citrónová omáčka,0,2 dcl smetany,1 ks žloutku,0,05 dcl citónu,3 g pažitky,2 g soli
Postup:Sumce očistíme a upravíme na menší kousky,které mírně osolíme.V misce si připravíme těstíčko.Vejce rozšleháme,přidáme mléko,nastrouhaný sýr,zalijeme vínem a uděláme husté těstíčko,do kterého klademe sumce.Na pánvi rozpálíme olej a klademe sumce v těstíčku a pozvolna pečeme.Na druhé pánvi si dáme rozehřát smetanu,při varu do ní klepneme žloutek a pořádně rozmícháme,zakapeme šťávou z čerstvých citrónů a přidáme nasekanou pažitku.Mírně osolíme a necháme vyvařit do husté omáčky.Na talíř poté klademe kousky sumce,které zvolna zalijeme citrónovou omáčkou a ozdobíme dušenou brokolicí,kterou jsme si připravili.Vhodnou přílohou mohou být vařené brambory,bramborová kaše nebo pečivo.

—————

Datum: 10.08.2009

Vložil: Luboš

Titulek: Marinovaný kapr s grilovanou paprikou a bramborem

Suroviny:kapr,brambory,čerstvá paprika,šalotka,cibulová nať
Marináda na ryby:olej,koření na ryby,petrželka,kmín
Postup:Kapra očistíme a zbavíme šupin.Poté kapra omyjeme a marinujeme alespoň hodinku.Rozpálíme gril,na který vložíme kapra,kterého z obou stran opečeme.Na gril rovněž pokládáme plátky papriky,které zvolna pečeme.Přidáme šalotku nakrájenou na větší kusy a brambory.Vše pomalu mícháme na grilu,pak přidáme cibulovou nať,vše mírně osolíme a opečeme.Poté vše klademe na připravený talíř.

—————