Kouzlo rybaření


Diskusní téma: Recepty

Datum: 23.11.2009

Vložil: Luboš

Titulek: Pečený candát s pikantní krustou

Suroviny:200g candáta,lžička másla,0,2l bílého vína,sůl,pepř,citrónová šťáva,rostlinný olej,30g mladé cibulky,30g čerstvé papriky,20g oliv petrželová nať
Postup:Porce candáta stáhneme z kůže,nasolíme,okořeníme pepřem,pokapeme citrónovou šťávou a necháme na dvě hodinky odležet v chladničce.Připravíme krustu-najemno nakrájené žampiony,cibulku,papriku a olivy zpěníme na oleji,přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a zlehka osmahneme.Odležené porce candáta opečeme z obou stran,potom podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka.Poté klademe na talíř a na hotovou rybu přidáme hotovou krustu.Jako vhodnou přílohu můžeme použít různě připravené brambory nebo světlé pečivo.


Zpět na diskuzi