Kouzlo rybaření


Diskusní téma: Recepty

Datum: 10.08.2009

Vložil: Luboš

Titulek: Smažené medailonky ze sumce v surovinném těstíčku s citrónovou omáčkou a dušenou brokolicí

Suroviny:200 g sumce,1 ks vejce,100 g hladké mouky,0,1 dcl mléka,50 g sýru eidam,0,1 dcl bílého vína,2 g soli,100 g oleje,150 g brokolice
Omáčka:citrónová omáčka,0,2 dcl smetany,1 ks žloutku,0,05 dcl citónu,3 g pažitky,2 g soli
Postup:Sumce očistíme a upravíme na menší kousky,které mírně osolíme.V misce si připravíme těstíčko.Vejce rozšleháme,přidáme mléko,nastrouhaný sýr,zalijeme vínem a uděláme husté těstíčko,do kterého klademe sumce.Na pánvi rozpálíme olej a klademe sumce v těstíčku a pozvolna pečeme.Na druhé pánvi si dáme rozehřát smetanu,při varu do ní klepneme žloutek a pořádně rozmícháme,zakapeme šťávou z čerstvých citrónů a přidáme nasekanou pažitku.Mírně osolíme a necháme vyvařit do husté omáčky.Na talíř poté klademe kousky sumce,které zvolna zalijeme citrónovou omáčkou a ozdobíme dušenou brokolicí,kterou jsme si připravili.Vhodnou přílohou mohou být vařené brambory,bramborová kaše nebo pečivo.


Zpět na diskuzi